Хляб и злато

ISBN:
978-954-471-958-6
Размери: 
20 × 13 × 2 cm
Брой страници: 
186 стр.
Година на издаване: 
2023
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Цена: 
15,00 лв.

Хляб и злато
Неразказани тракийски истории

Разкази

----------

И нека спомените ни да бъдат будни...

Потомка съм на преселници от Северна Добруджа. Помня разказите на близките и съседите ни за родното им село. За домовете. За нивите с едро жито. За кладенците. За гората и поляните, по които пасат безброй стада и препускат хергелета.

Говореха тихо, с много болка и тъга. С обич и надежда, че някога, когато и да е, пак ще се върнат там. Сякаш виждаха родния край пред себе си и го прегръщаха. С очи. И с думи. Десетилетия наред тази надежда ги крепеше. После си отиваха един след друг от нас с красивите си спомени... Единственото, което им остана от там.

Затова, когато реших да напиша книга с разкази за бежанците от Одринска Тракия, аз знаех, че разговорите със събеседниците ми ще бъдат трудни и мъчителни. Но това, което чух, надмина очакванията ми. И моите приятели от клуб „Пристанище Бургас“, които ми разказваха, се вълнуваха, и аз – също.

Надявам се разказите за „неразказаните тракийски истории“ да докоснат и вас, читателите, защото написаното не е авторска измислица. Нека това е нашата почит към хилядите тракийски бежанци, оставили зад гърба си роден дом и тръгнали боси, гладни и уморени на север.
Към България.
Всеки със своята тиха и свята надежда.

Авторката

----------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

12,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
10,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.
13,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
13,00 лв.