Драчево ще бъде във времето

ISBN:
978-954-471-239-6
Размери: 
20 × 13 × 0.3 cm
Брой страници: 
32 стр.
Година на издаване: 
2014
Рейтинг: 
0
Цена: 
5,00 лв.
Отстъпка: 
-2.00 лв
Цена: 
3,00 лв.

Тази книга е повод да се върнем отново в историята, в началото, при традициите, при желанието за познаване на богатото наследство на едно българско село. Пред нас, потомците, си отиват един по един възрастните хора, под напора на съвременния ритъм гаснат спомени, предания и легенди. Затова е важно историята на село Драчево, като всяка друга история, да се гради с желание за опазване на всичко останало от миналото на нашия роден край.

Днес наследниците на драчевските родове са пръснати по цял свят, разпилени, те пазят скъпи спомени за родното място, което всички обичаме не защото е голямо и велико, а защото е наше. Спомени, обгърнати от синовната обич към родния край, скътани в скринове и албуми с стари фотографии, вплетени в причудливи фолклорни напеви.

Тази книга е скромен жест към дедите ни, оставили светла диря с делата си в миналото, изживели пълноценно живота си и завещали ни винаги да търсим възможности и да намираме начини да съхраним българщината, за да пребъде България.

Иван Жабов
Кмет на Община Средец

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: