Докери. Врати към лятото

ISBN:
978-954-471-768-1
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
88 стр.
Година на издаване: 
2021
Рейтинг: 
0
Цена: 
12,00 лв.
Цена: 
12,00 лв.

Ако бих могла да напиша стихотворение вместо анонс за тази книга, несъмнено бих сторила така, че да ме погледне с огромното сребърно око на пасаж от атерини, проблясващ в залива.

Да мога да се приютя в него като под сянката на вкоренено сред рехавите скали маслиново дърво и да притворя очи срещу поривите на соления вятър, който не носи нищо освен себе си. Не носи нищо освен себе си, но може да досегне всичко в теб... Да раздвои хоризонта, но да те сглоби отново в едно цяло от собствените ти отломки.

Защото ако тази книга е врата, то тя е отворена. Непредпазлива, уязвима, разточителна и в яростта, и в нежността си, търкалящ се севилски портокал по нагретия от слънцето марсилски камък на Сините докове, подхвърлен на милостта на туристите.

А може би повод за написване на стихотворение...

От редактора

-------------

Изящна и плашеща... Поезия, която се лее и приспива, до момента, в който става част от неочакван кошмар... В своите интимни изповеди авторът ни въвлича в подводните течения на един изначално обречен свят – свят, който всеки от нас носи в себе си. От бързия поток на тези течения читателят има възможността да наблюдава като на кино как екзистенциалният беглец, смален доскоро в някоя хотелска стая с изглед от задната част на китайски ресторант, където всички са като пияни и никой никого не слуша, изхвърлен на улицата, имитира поведение, върви след себе си, след тялото си, за да се убеди, че съществува...

Динко Динков

-------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.
20,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
20,00 лв.