Да познаеш себе си

ISBN:
978-954-471-893-0
Размери: 
20 × 13 × 1.5 cm
Брой страници: 
152 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Цена: 
15,00 лв.

Който познава другите е мъдър.
Който познава себе си е просветен.
Даодзън

Бавно вървях по стръмната пътека към параклиса. Сътворен от природата с причудливите форми на скални образувания, той представляваше своеобразен олтар. Човешка ръка с длето бе издълбала в камъка изображението на Христос, разпънат на кръста и Дева Мария с Младенеца. Под тях се намираха естествени ниши, в които хората палеха свещи. Самотен храст, в средата на тези скали, служеше за пазител на кърпички, панделки и дребни сувенири, оставени в залог за милост към Всевишния. Труден е пътят към тебе, Господи. Мислите ми летяха към небето, гледайки разпънатия Христос. Колко време трябваше да мине, години може би, за да се убедя в съществуването на духа! И сега аз казвам: моята вяра в Бога е изстрадана вяра. Тя не е втълпена, не е агитирана. За да почувстваш тази вяра, най-напред трябва да познаеш себе си. И не само като образ, форма и материя, а като плътна, еластична, невидима енергия. Именно тази енергия, отделила се от тялото след смъртта, отива там някъде във Вселената. Носител на човешките мисли, емоции и желания по странен начин осъществяваше контакт с мен. Връщам се години назад в спомените за първия спиритичен сеанс.

...

Мисълта ми, понесена от спомена, отново се връщаше към действителността. Чувствах как въздухът се сгъстява и трепти. Хиляди невидими игли се забиваха в тялото ми, като че ли искаха да достигнат до всяка моя клетка. Да, това място наистина притежаваше някаква магическа сила. Местните хора го наричаха Богородично корито. И не случайността ме доведе тук. Така е трябвало да стане. Казват, че Бог праща болестите, травмите, нещастията да ти се отворят очите. За да можеш да преосмислиш постъпките и действията си, да поискаш опрощение за допуснатите грешки. А аз бях сгрешила. Работех с полето си безразсъдно. Без да се замислям дали имам право да нарушавам висши закони. Без да моля да направя това. ...

-------------

Седем са смъртните грехове:
1. Поход.
2. Мързел.
3. Чревоугодничество.
4. Алчност.
5. Завист.
6. Гордост.
7. Гняв.

На всеки грях властва определен демон. На седмия е Сатаната.
Помнете тези думи. Правете разлика между ядосан и разгневен.
Не разрешавайте да манипулира вашата душа.
Борбата в невидимия свят е опасна и понякога жестока.

Това, което съм видяла, това което съм преживяла ме накара да напиша тази книга. Ако съм ви отворила очите за неща, с които сте се сблъсквали, но не сте разбирали ще съм щастлива, че съм Ви ги обяснила.

...

Научих, че това е било обръщението на Делфийския оракул:
“ХОРА, ПОЗНАЙТЕ СЕБЕ СИ!”
Аз го направих.

Здравка Колева

-------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: