Да оцветим Великден

ISBN:
978-954-471-511-3
Размери: 
23 × 16 × 0.3 cm
Брой страници: 
24 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
4,00 лв.
Цена: 
4,00 лв.

След “Да оцветим Анхиало” и “Да оцветим Поморие”, “Да оцветим Великден” е третата книжка за оцветяване от проекта на Валя Георгиева, съвместно с фондация “25 века Поморие”, целящ да импулсира малките художници да предадат колорит на събитията и персонажите в хилядолетната родна история.

-------------

Мили деца,

Всяка година с наближаването на пролетта, наближават и дните, през които празнуваме най-светлия християнски празник. Възкресение Христово или както още го наричаме Великден.

С какво този празник е по-различен от всички останали празници през годината? Защо само той е наречен Велик? Защото това е празник на живота. Защото в този ден ние празнуваме възкресението (връщането към живот) на Господ Иисус Христос. А този ден също така е велик, понеже след Възкресението Христово вратите на Рая са широко отворени за всички добри хора.

Седмицата, която предшества Великден, ние наричаме Страстна седмица, което означава седмица на страданията. Всяка година през тези дни по време на църковните служби си припомняме събитията, случили се преди самия Великден.

В четвъртък, наричан още Велики четвъртък, си припомняме Тайната вечеря на Христос и неговите ученици, след която той бил заловен, осъден на смърт и разпънат на кръст.

Следващият ден е Велики петък. В този ден си спомняме за погребението на Христос, затова църковната служба е наречена Опело Христово.

В събота през целия ден сме в очакване на Възкресението Христово. Когато в полунощ всички храмови камбани започнат да бият тържествено, означава, че вече е Великден, че вече Господ Иисус Христос е възкръснал. Затова и християнският поздрав през дните след Великден е Христос воскресе! А когато ни поздравят с тези думи, ние отговаряме: Наистина възкръсна!

Поздравявам ви с настъпващия празник и пожелавам светлината на Възкресението никога да не гасне в нашите сърца!

-------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

15,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
15,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
18,00 лв.
Отстъпка:
-3.00 лв
Цена
15,00 лв.