Целувката на Юда

ISBN:
978-954-471-903-6
Размери: 
20 × 13 × 0.5 cm
Брой страници: 
44 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Не развързвай душата си за неверие към Бога, а потърси истината за себе си, за да се отървеш от злото.

За да покаже човек любов, той трябва да я има.

Хората, които вярват в Бога, дяволът ги съди и наказва, докато са живи на земята. А Бог съди останалите, когато умрат без вяра в Него и докато са живо, и след това. Амин...

Ако някой иска да носи Христос в себе си, трябва да се научи да търпи и Юда до себе си. До нас винаги ще има такива. Въпросът е ние какви ще сме.

В живота си преминах през много трудности и изпитания. Злото не ме подминаваше за какво ли не. Но винаги съм имала един страх в себе си да не предам Христос с целувката на Юда Искариотски. Неговото име е нарицателно. Ако някой иска да те обиди го ползва, ако иска да те нарани, че си извършил предателство – също. Но това си иска обяснение и разискване правилно, сравнено с реалния живот, с истината.

За да живееш праведно на земята се изписват много неща. Иска се първо да си добър, иска се да си смирен, не алчен и високоумен. Преди да определяме и теглим делата на другите, трябва да мислим върху нас самите. като какво се определям, като истински вярващ, който не е тръгнал да вярва, за да получи пари и слава от Бога и най-вече хората. Или като човек с амбицията като повярва на всяка цена да има всичко, да е забогатял достатъчно, да живее охолно.

В наши дни много хора отказват да вярват, защото мислят, че тези, които проповядват ги мамят или лъжат. Много години в нашия народ се е набивало в умовете на хората, че не е нужно да се дават пари на църквата, че се злоупотребява с даренията на хората, и всичко възможно да се игнорира вярата, да не ходят в храмовете, на поклонение. За съжаление в нашия период има и се нароиха като стършели и такива, които наистина говорят за Бог, но не внасят истината за Него, така че когато хората отидат на църква да почувстват, че с нещо проповедта ги е докоснала, за да помислят върху делата или думите си.

Матей 13:34-35
Рожби ехиднини. Как може да говорите добро, като сте зли? Защото онова, което препълва сърцето, говорят устата. Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща.

В нашия духовен свят трябва да се научим за мислим основно в какъв смисъл иска да ни въведе словото? Върху какво да мислим, така че да не сме на мястото на Юда Искариотски. Най-вече върху неговото високоумие. Юда беше фарисейски ученик. Той ги познаваше. беше учил законите, беше образован и той като много образовани си мислеше, че като познава Божиите закони и Словото Му, може да го прилага така, че финансово да богатее и да трупа злато и сребро. Основното, поради което фарисеите обвиниха Христос за смущаващо техния добре подреден за печалби свят, в който те като познаващи Божиите закони си бяха подредили печалбите така, че да изглеждат в очите на народа като служители, а не грабители. Христос им внесе смут от самото начало като вместо да стои в храма всеки ден и да свидетелства за фарисеите, че са Божии наместници на земята, Той ги разобличи с влизането си при обикновения народ. Започна да се движи сред тях и директно да ги учи. Взе си за ученици рибари, хора за които и след като бяха изучени лично от Христос, после властимащите питаха.

Деяния на апостолите 2:11-12
Критяни и араби, слушаме ги да говорят на нашите езици за великите Божии дела. И те всички се смяха и в недоумение се питаха един друг: Какво значи това? А други им се присмиваха, казвайки: Те са се напили със сладко вино.

За високоучените това е обяснението за идването на Светия Дух. И си задавам въпроса: Защо Исус пусна Юда да му бъде ученик и не само това, но и държеше касата?

----------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.