Аз не живея, аз горя (2008 г.)

ISBN:
978-954-471-050-7
Размери: 
20 × 13 × 0.6 cm
Брой страници: 
64 стр.
Година на издаване: 
2008
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Материали от Националната научна конференция, организирана по случай 130-годишнината от рождението на Пейо Яворов, Поморие, 2008 г.

--------------------

По инициатива на Община Поморие, на 18 юли 2008 г. в хотел “Св. Георги”, Поморие, се проведе Национална конференция “Аз не живея, аз горя” по случай 130 години от рождението на Пейо К. Яворов и 50 години Национални поетични празници “Яворови дни”.

В работата на конференцията участваха: проф. д-р Николай Даскалов, проф. Михаил Неделчев, проф. д-р Цветан Ракьовски, поетът Георги Константинов, поетесата Екатерина Йосифова, писателят Любен Петков и публицистът Георги Райков.

Поетът Валери Петров, който беше поканен, но по обективни причини не можа да участва, с писмо пожела плодотворна работа на участниците в Националната конференция “Аз не живея, аз горя” по случай 130 години от рождението на Пейо К. Яворов и 50 години Национални поетични празници “Яворови дни”.

Темата на конференцията – стихът на Яворов “Аз не живея, аз горя” от стихотворението “Две души”, осигури по-широк изследователски подход. Всеки от участниците в конференцията потърси своята гледна точка, откроявайки творческия и житейски път на поета.

В разискванията по научните доклади и съобщения взеха активно участие библиотечни работници от Регионална библиотека “П. К. Яворов”, Бургас, жители и гости на Поморие.

Материалите от Националната конференция “Аз не живея, аз горя” се публикуват в настоящия сборник без съкращения.
От съставителите

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: