За “Белязана истина” от Даниела Кирилова

Паолина Иванова за романа на Даниела Кирилова “Белязана истина”.
Дата: 
неделя, 13 August, 2023
Категория: 

Здравейте, четящи!

Представям Ви книгата “Белязана истина” от Даниела Кирилова, издава “Смилков” ЕООД.

Историята ни среща с Кристин, млада и целеустремена жена, която решава да посети наследената от покойната си баба, къща на Френската Ривиера. Опитвайки се да загърби любовно разочарование, тя се отдава на заслужена почивка, но още със самото си пристигане среща една много потайна жена с огромен белег на лицето. Какво ли крие непознатата и защо се държи толкова странно, сякаш иска да си признае нещо?

Приключенията на Кристин обаче едва започват. Решена да се забавлява, тя среща мъж, способен да има всичко което пожелае, но дали ще бъде способен да излекува и закърпи раната, образувала се в сърцето й след предателството?

Сърцевината на историята и движещата сила на действието е семейството, което е една много сложна мрежа от връзки. Често се случва да се наблюдават несъгласие между членовете, съревнование, предателство, но въпреки това някъде дълбоко присъства и обичта.

От самото начало витаеше някаква загадъчност около героите, техните думи и действия. Авторката ни показва какви последствия може да имат решенията на един човек и как те оказват влияние върху бъдещите поколения.

Майчината болка от загубата на дете не може да бъде сравнена с нищо друго, а тук тя се усещаше много ясно и силно.

Хареса ми, че действието се разпростира върху един по-дълъг период от време и героите могат да осмислят случващите им се събития, без да действат прибързано.

Тъжно е, когато се погледне от гледната точка на главната героиня и се проследи години на лишение от родителска и сестринска любов. Това беше и нещото, което много ми въздейства. Според мен тази болка от отхвърлянето и пренебрегването е представена много добре.

Радвам се, че ни се дава възможност да прочетем определени моменти от гледната точка на два други персонажа. Смятам, че това придава по-голяма плътност на историята.

Мъжкият персонаж е загадъчен и първоначално останах с много смесени чувства към него, впоследствие обаче това се промени.

Любовната “нишка” ме изненада, защото не очаквах такъв развой и смятам, че тук могат да се водят много дискусии.

Да, двамата герои са много различни и може да се обсъди дали връзката им се е развила прекалено бързо или не, но аз лично се насладих на тяхната история.

Парите, както в реалния живот, така и тук, играят важна роля, която е ясно описана, но същевременно се показва и тъмната страна, и това, което отнемат.

Страхотна книга и мога да кажа, че с удоволствие бих прочела и други книги от авторката.

----------------
Даниела Кирилова, “Белязана истина”, изд. “Смилков”, Благоевград., 2022.
----------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите