Премиера на поетичната книга на Теодора Вълева “Сърцето има тайни”

Дата: 
сряда, 30 September, 2015
Категория: 
Елица Дубарова представя новата поетична книга на Теодора Вълева (Снимка: Лина Главинова)

На 29 септември 2015 г. в зала “Петя Дубарова” в Културен център “Морско казино”, Бургас, се състоя официалната премиера на поетичната книга на бургаската поетеса Теодора Вълева “Сърцето има тайни”.

Въпреки метеорологичната прогноза, предвещаваща проливен дъжд, буря, студен вятър..., времето бе съпричастно с празника на Теди и беше относително спокойно. Препълнената зала с почитатели на поетичното слово очакваше да се потопи в поетичните трепети на авторката.

Новата стихосбирка представи Елица Дубарова.

За доброто настроение се погрижи младият бургаски талант Георги Милтиядов, известен вече извън пределите на града и страната, който поздрави авторката и нейните приятели и почитатели с две пиеси на Ричард Клайдерман, виртуозно изпълнени на рояла в залата.

Прозвучаха и стихотворения от новата книга, в изпълнение на Жасмина Томова, а стихотворението “Братчето към сестричката”, което прочете Елица Дубарова, просълзи не само очите на Елица и Теди, а и на всички присъстващи в залата.

Своите впечатления за книгата и поезията на Теодора Вълева сподели и издателят Денчо Михов, който е и редактор на стихосбирката.

Самата авторка развълнувано изказа благодарности към всички, спомогнали за реализирането на новата й поетична книга, както и към уважилите нейния празник. Според Теди “... женското сърце е като ковчеже, пълно с тайни. Но най-голямата тайна на жената в този свят е да стане майка”. Покани своята майка на сцената, която също присъстваше в залата и прочете своето стихотворение “Благодаря” – в признателност към неизмерната майчина любов, получавана от детството досега, съхранена и пренесена към нейните деца.

Вечерта завърши на свободни разговори по “на чаша вино”, докато почитателите на изящната словесност и в частност поезията на Теодора Вълева бяха заобградили авторката и търпеливо чакаха да получат автограф върху своя екземпляр от книгата.

Да пожелаем “на добър час” на авторката и на новата й поетична книга “Сърцето има тайни”.

---------------

Теодора Вълева, “Сърцето има тайни”, Бургас, 2015 г.

---------------

Снимки: Лина Главинова

---------------

Георги Милтиядов (на рояла) с поздрав към авторката на "Сърцето има тайни" (Снимка: Лина Главинова)
Издателят и редактор на книгата Денчо Михов, за поезията на Теодора Вълева (Снимка: Лина Главинова)
Приятели на Теди и почитатели на нейната поезия в зала "Петя Дубарова" (Снимка: Лина Главинова)

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите