Община Бургас открива поредната ежегодна инициатива за финансиране издаването на книги от бургаски автори

За поредна година Община Бургас ще подпомогне финансово най-талантливите поети и писатели от града. Ръкописи се приемат от 15.04.2015 г. до 15.06.2015 г. в Деловодството на Общината.
Дата: 
сряда, 8 April, 2015
Категория: 

За поредна година Община Бургас ще подпомогне финансово най-талантливите поети и писатели от града. Скоро започва да тече срок за кандидатстване с неиздадени произведения.

На свое събрание бургаските писателски дружества решиха да се спазва анонимният принцип при предаване и оценка. Назначена е Експертна комисия, която ще се запознае с художествените качества на творбите и ще даде предложение кои от тях да бъдат финансирани.

Ръкописи се приемат от 15.04.2015 г. до 15.06.2015 г. в Деловодството на Общината.

Повече подробности кандидатите могат да открият в сайта на Община Бургас (www.burgas.bg), където е публикуван “Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне финансови средства за финансиране издаването на книги на бургаски автори”.

Процедурата за кандидатстване е в няколко стъпки:
1. Предоставянето на ръкописи ще се осъществи в периода 15.04.2015-15.06.2015 г. (60 календарни дни).
2. Работата на експертната комисия ще започне от 16.06.2014 г. и ще завърши на 31.07.2015 г. (45 календарни дни).
3. След приключване на работата, Експертната комисия ще предостави на Постоянната комисия по култура, туризъм, вероизповедания и читалищна дейност към Общински съвет – Бургас своите предложения за финансиране.

Ръкописите се подават съгласно изискванията на Правилника – чл. 4 и чл.5, в Деловодството на Община Бургас, ул. “Александровска” 26, за г-жа Йорданка Ананиева, зам.-кмет “Образование и култура”.

Община Бургас пожелава успех на всички участници!

---------------

P.S. Издателство "Либра Скорп" ще съдейства на желаещите кандидати при подготвянето и оформлението на документацията им  за участие в "процедурата".

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите