Поетичната книга “Пренареждане” на Силяна Щилиянова с наградата “Еквалибриум ‘2019”

Наградата “Еквалибриум” за 2019 г. на издателство “Либра Скорп” се присъжда на младата авторка от Бургас Силяна Щилиянова за поетичната й книга “Пренареждане”.
Дата: 
сряда, 1 April, 2020
Категория: 

Поетичната книга “Пренареждане” на Силяна Щилиянова с наградата “Еквалибриум ‘2019”

Наградата “Еквалибриум” за 2019 г. на издателство “Либра Скорп” се присъжда на младата авторка от Бургас Силяна Щилиянова за поетичната й книга “Пренареждане”. Според регламента награденият ръкопис се одобрява в края на календарната книга, а реализацията – в началото на следващата. Дебютната книга на Силяна Щилиянова вече е факт, а премиерата й, предвид обстоятелствата, се отлага за неопределено време.

20-годишната Силяна Щилиянова е възпитаник на ПГРЕ “Г. С. Раковски” (френски език) в родния си град. В момента изучава “Психология” в Бургаски свободен университет. Открива магията в писането още като дете. Вярва, че поезията лекува и пречиства душата. Думите за нея са средство, с което да се докосне до пламъка в сърцата на хората и да отключи тяхното творческо чувство и усещане за любов. части от пъзела на съзнанието, истории и мисли.

В страниците на нейната първа поетична книга се “пренареждат” чувства, мисли, настроения, търсения и истории в нейния вътрешен свят. Свят, който е невъзможно да съществува самостоятелно, в подредбата му винаги има “някой”, който “разбутва”, а ние се опитваме отново и отново да “пренаредим”. Свят, който вероятно не е най-съвършеното място, но трябва да го приемем такъв, какъвто е, защото си нямаме друг, и да се опитаме да го подредим така, че да се получи малко по-добро място за живеене – за нас и за хората около нас, за хората, които обичаме.

Според издателите точно в това е и силата на посланията на Силяна от позицията на нейната младост – а младостта е “безумна”, младостта е сила, мощ, насочваща ни смело по пътя, който трябва да извървим, без значение дали е най-правилният – важното е да е нашият път.

По мнение на редактора на книгата любовта е нежната сила в нейната поезия – магическо лебедово езеро. С ранима топлота са рисувани трепетите на душата в търсене на идентичност и обич. Детска доброта и състрадание, вяра и надежда във време на изпитания. Размяна на ролите... И свободата – така жадувана и вдъхновяваща...

Пренареждане е книга, която сама говори за себе си, в която авторката успява да кажа с малко думи много неща. Останете сами със себе си, запалете цигара в уюта на вашия дом и се опитайте да “пренаредите” себе си, да приемете света такъв, какъвто е, а ако стиховете на Силяна са ви помогнали да подредите поне едно кътче в душите си, то именно това е поантата на поезията – тогава ... когато цигарата догаря тихо / и пепелта е повече във синьо, / а синьото е тема!

Да пожелаем на новата книга “попътен вятър”, а на младата и талантлива авторка все повече дръзновение, въображение и... нови книги, с които да завладява сърцата на читателите!

-------------
Силяна Щилиянова, “Пренареждане”, изд. “Либра Скорп”, Б., 2020.
-------------
За "Пренареждане" и поезията на Силяна Щилиянова, от издателя ----->>>>>
​-------------

Засегнати автори: 

Коментари

Браво на Силяна . Пожелавам и много успехи за в бъдеще. Непремено ще си закупя стихосбирката . Много красиво и талантливо момиче !

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите