Елка Стоянова превзе София със своите “Петъчни истории”

Майсторката на късия разказ Елка Стоянова представи в книжен център “Гринуич” (София, бул. “Витоша” 37) книгата си “Петъчни истории”. Книжарницата едва събра почитателите на авторката, която е събрала в книга статусите си от социалните мрежи.
Дата: 
събота, 23 May, 2015
Категория: 

Майсторката на късия разказ Елка Стоянова представи в книжен център “Гринуич” (София, бул. “Витоша” 37) книгата си “Петъчни истории”. Книжарницата едва събра почитателите на авторката, която е събрала в книга статусите си от социалните мрежи.

Събитието се проведе на 22 май (петък) 2015 г., в навечерието на най-светлия ни празник – Денят на българската писменост и книжовност.

Авторката поднесе на всички присъстващи добро настроение, много-много усмивки и искрено веселие. С удоволствие се запознаха с една книга, която се чете на един дъх, за един следобед. Фен на книгата съвсем отговорно заяви: “Петъчни истории” прави с хората това, което и сутрешната глътка кафе – дава усещане за свежо, приятно протягане и предчувствие за чудесно утре.”

Светът в книгата е далеч от всякаква художествена условност, пъстър, смешен, влюбен, изненадан, на моменти трогателно нескопосан, на моменти носталгичен, но през цялото време усмихнат. Има едно-единствено нещо, което тези "петъчни" страници искат да ви кажат – животът е прекрасен! Няма нищо по-важно от четенето за удоволствие. Е, може и да има, но все пак да четеш, за да си доставиш наслада, е важно.

От книжен център “Гринуич” споделят:
“За Елка Стоянова могат да се кажат много неща, но със сигурност две от тях ще ви спечелят – огромната, искрена усмивка и хъс, с който я раздава така, че никой не успява да остане безразличен към света ѝ.
Тя твърди, че е великолепен поет и нескопосан писател, но първата ѝ, наречена от нея “упражнителна” книга с разкази – “Петъчни истории”, се приема повече от добре от читателите. Не, не просто “ добре”. Приема се с възторжени усмивки и изключителна добронамереност. И няма как да е другояче, защото тя самата има същото отношение към всичко, което е около нея.”

Да пожелаем на “Петъчните истории” и на Елка Стоянова: “Напред! Следващата дестинация нека бъде Париж, а защо не и Холивуд!”

-----------

Елка Стоянова, “Петъчни истории”, Бургас, 2015

Снимки: Миро Златев

Засегнати автори: 

Коментари

Браво на Елка. Петъчно ми е.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите