Е-списание

Литературна премиера: Таня Мир представи своята фантастична повест “Откритие”

преди 1 седмица 3 дни

На 11 януари 2018 г. в зала “Вяра” на Столична библиотека Таня Мир представи своята фентъзи повест “Откритие”, отличена с литературната награда “Еквалибриум '2017” на издателство “Либра Скорп”.

Змията

преди 2 седмици 4 дни

Дни наред д-р Тошев се прибираше вкъщи с лошо и подтиснато настроение. Съпругата му Мила бе започнала да се притеснява от рязката му промяна. Не знаеше на какво се дължи това, но предполагаше, че е свързано с работата му в болницата. Не искаше да го притиска и търпеливо чакаше да й сподели проблема...

Славимир Генчев: Животът е време за истини, подреждане и творчество

преди 3 седмици 1 ден

Споделено от Славимир Генчев: Роден съм през 1953 г. Завършил съм българска филология в СУ “Св. Климент Охридски” през 1977 г. Работил съм като журналист и редактор в различни вестници и списания; като уредник на музея на Димчо Дебелянов в Копривщица; като преподавател по български език в Института за чуждестранни студенти – София...

Кристина Митева: Не спирайте да търсите, докато не намерите! А после продължете към нови хоризонти!

преди 3 седмици 2 дни

Да се представя... Ето някои от може би най-важните неща за мен: Казвам се Кристина Митева. Родена съм в София през декември 1981 г. и съм живяла единствено в този град. Завършила съм езикова гимназия, а после и Софийския Университет – специалност “Културология” във Философски факултет. Работила съм различни неща – все свързани с култура, списания, книги...

За “дъщерята на морето” Венда Райкова – ехо от юбилея

преди 3 седмици 2 дни

Разговорът ни с Венда Райкова днес е ехо от току-що отминалите чествания на 75-годишния й юбилей. Скромната както винаги, деликатна, излъчваща достолепие и финес, “дъщеря на морето” си направи една кратка равносметка на изминатия път дотук, благодари на най-стойностните хора в живота си и се моли на Бог да й даде достатъчно време, за да завърши белетристичната си книга, в която разказва много интересни неща за живота.

За Десислава Дюлгерян, за вампирите и любовта

преди 3 седмици 2 дни

Всичко започва като че на шега – като влюбване, като малко бягство от школските тестове, формули, но само наужким. И както казват: “Първата любов ръжда не хваща”, така се случва и с Десислава Дюлгерян – любовта й към вампирите и всичките им производни в паралелния им свят се разраства в годините и от кратка новела за вампири, вторични, преобразени се превръща в огромна трилогия за неземни същества, за йерархията в техния свят, за любов, за предателства и справедливо възмездие.

Джина Василева за Борис Априлов

преди 3 седмици 2 дни

Джина Василева e родена в Бургас. Когато тя е на две години, семейството й се мести да живее в София, където баща й – писателят Борис Априлов, авторът на “Приключенията на Лиско”, “Шестте пингвинчета” и други любими истории, започва да работи във вестник “Стършел”. Джина завършва ВИИИ “Николай Павлович”, специалност “Дизайн”. Работила е в БНТ.

За Стана Апостолова, за тайните и загадките

преди 3 седмици 2 дни

Какви са тайните на тийнейджърите? Забравили ли сме какви бяхме на тяхната възраст? Кой беше по-важен за нас – родителите или приятелите? Кой е вътрешният свят на нашето дете? Как да му бъдем приятели, без да му се натрапваме? Как да ни повярва крехкият тийнейджър? Въпроси, въпроси, загадки, ребуси. Готови ли сме да ги решим?

За Керана Ангелова и виенското изложение на книгата Buch Wien

преди 3 седмици 2 дни

Десетото издание на виенското изложение на книгата Buch Wien приключи преди дни. Разнообразието в избора на книги и издателства, интересните дискусии и литературните четения нареждат виенския панаир на книгата сред едно от реномираните места за съвременна литература. В панаира участват около 250 издателства от цяла Европа. Освен директни продажби на щандовете, изложението предлага на посетителите възможност лично да се запознаят с много от популярните съвременни автори.

За Анна Кабанова и фантастиката

преди 3 седмици 2 дни

Анна Кабанова е родена в град Поморие, област Бургас. Завършила е Факултета по дентална медицина към Медицинския университет в гр. Пловдив. Работи като дентален лекар в Несебър, Ахелой и с. Просеник. Пише разкази и романи от ученическите си години.

Страници