Литературна премиера: Симона Тодорова представи дебютната си поетична книга “Контрабандни чувства”

Дата: 
събота, 5 November, 2016
Категория: 

При голям интерес премина представянето на първата стихосбирка “Контрабандни чувства” на поетесата Симона Тодорова.

Събитието се проведе в заведение в сградата на Държавна опера-Бургас. То бе част от уършоп на театрали от Бургас, Казанлък и Стара Загора. На събитието присъстваха още творци от Бургаското дружество на писателите, Поморие, Ямбол, ученици от Вечерно средно училище “Захари Стоянов”, НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров”. Водещ на събитието бе бургаският актьор Валери Еличов.

Със заглавието на стихосбирката “Контрабандни чувства” Симона изпраща послание към хората да не забравят чувствата си. “Мисля, че трябва да им обръщаме повече внимание, защото няма да сме живи и просто ще съществуваме”, каза пред многобройната публика младата поетеса.

Първото стихотворение “По бодлите на розата” е най-сантиментално за Симона, тъй като тя го свързва със спомени от детството си. “Когато бях малка, една жена ми каза “Животът не е рози!”. Аз й казах “Животът е рози. Само трябва да преодолеем бодлите”“, допълни още младата поетеса.

“Стихосбирката на Симона Тодорова се отличава с чистия алегоричен изказ, на места с крайни апокалиптични метафори, с екзистенциални творчески дилеми и с вплитането на любовта като надежда и спасение”, каза Динко Динков, преподавател по български език и литература във Вечерно средно училище “Захари Стоянов” и бургаски поет.

Други заглавията на стихосбирката са “Робот”, “Зараза”, “Надежда”, “Осъден на щастие”.

Симона Тодорова е на 17 години и е възпитаник на Музикалното училище в Бургас. Тя е родена в Ямбол. Като малка се мести в София, но отново се връща в родния си град. След това се установява в Бургас. Симона е влюбена в изобразителното изкуство, музиката и театъра. В момента се занимава активно с театър и музика. Учи класическо пеене в НУМСИ “Проф.Панчо Владигеров” в класа на Ксения Драгостинова. Освен поет, тя е и драматург. Заедно с нейната най-добра приятелка Стефани Емилова пише комедията “Страст”. Тази вечер от 18,30 часа в залата на ДНА трупи от Бургас, Стара Загора и Казанлък ще представят свои етюди.

--------------
Симона Тодорова, “Контрабандни чувства”, Бургас, 2016.
--------------

Засегнати автори: 

Коментари

Zdr bepce

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите