“Леванте” на Керана Ангелова – финалът на Есенните литературни празници, октомври ‘2014

Дата: 
вторник, 7 October, 2014
Категория: 

Нов блясък на писаното слово Керанино изсия над поетичния небосклон и затули невъзвратимо всички събития на Есенните литературни празници – Бургас, октомври ‘2014. Събитието на годината е под формата на стихосбирка, със странното заглавие “Леванте”, въплътила в себе си поетичните копнежи и въжделения в мерена (и най-вече немерена) реч, на великата, прочута, изтъкната, бележита и знаменита писателка и неудържима поетеса, славата на бродиловската хасекия, величието на века, зелениката на Странджа и чудото на мемлекета – Керана Ангелова.

Датата на премиерата на “Леванте” е 31 октомври 2014 г., от 18.00 ч. в “Морското казино” – Бургас. Непреходното творчество на славната поетеса ще бъде представено от знаменитата керанистка Добрина Топалова – възкресила един забравен от столетия жанр със своето “Похвално слово за Керана”, издадено преди няколко години от друга бележита керанистка Румяна Емануилиду и разтръбена с ангелски фанфари до възбог от заклетия възвестител на перото Керанино – проф. Михаил Неделчев.

Очаква се залата в културния център да пращи по шевовете, препълнена от петнайсетината ортодоксални керанисти, трепетно очакващи да се вглъбят затрогнати и покъртени във всевечните керанини творения.

За най-нетърпеливите – един цитат в аванс – откъс от едноименното стихотворение:

...
на разсъмване видяхме
маковете бяха оплешивели
от дъждовината бе останала само тиня
в хралупите
и безброй отпечатъци на стъпки
и на копита в калта

надигна се целият вятър леванте
и отнесе звездите и хората
останаха само полусънни старици
и препарирани сови

отмина времето вгъна се пространството
угаснаха нощите

само в тревите продължи да блещука
брошката наскоро изгубена
от последното влюбено момиче
като акварида паднала от небето

Всички Пегаси, Парнаси и пр. литературни награди са вече приготвени за чутовното сътворение Керанино и респ. описани в аналите на наградните фондове. Слава, вечна слава, величие, блясък и неотразимо сияние  на безсмъртното и неповторимо керанино слово! Амин.

Коментари

здравейте аз прописах наскоро, искам да се запозная с литературния живот на Бургас, разбрах, че това е най-добрата авторка, може лидами уредите среща с тази жена, която изглежда много ентелегентно на тези снимки, както и ако може да ми препоръчате книги, които да прочета, за да се понауча да пописвам. благодаря ви много

господин михов, бродилово е дивен край с още по-дивни хора, вие защо така говорите за тази жена, тя сигурно е прекрасна домакиня, прекрасна съпруга, майка, не бива така да се подигравате с възможностите на хората, колкото могла, написала...

Срамота! Мюхлюзи такива! Как не ви е срам да обиждате така и Бродилово, и неговата гордост - Керана Ангелова! Както каза проф. Вучков: "Има Керана - има Бродилово; няма Керана - няма Бродилово!".
А вас ще ви тричат и бродиловци, и керанисти, и цялата Хасекия! Простаци!

аз не съм чел нищо от керана и не мога да взема отношение

Аз пък ще изпея новата си песен: "О, леванте, кат ми духна, зелениката ми трепна" и ще прославя цяло Бродилово чак в Граматиково.

на мойто томи на нощната смяна ще му духне леванте

Вече нямам предаване "Без каска" в ТВ "Калкан", затова ходя със каска. Ама от ТВ "Лефер" ми предлагат да водя ново предаване "Без сафрид" и ще посветя първото си предаване на Леванте - вятърът на керанизма.

няма да включа керана в новата антология 2010 тя сега с туй ливантето ще ми отмъкне христо фотев под носа

Вие, изчадия долни, завистници мръсни, сатанисти, сатири и прочее сволочь и сган ненаситна, излезли сте вий от геената огнена да гасите туй, що се не гасне, но няма да сложите своите катранени печати и жежки жига върху славата на Керана Ангелова, най-достойната певица на селото и неговите хора, а нейното име ще се носи от урва на урва и от век на век, а певци песни за нея ще пеят. Идиоти такива, как не ви е срам така да говорите за жената. Керана, ние сме с теб, и нека крилата на твоите пегаси образуват минимум 200 конски сили, за да излетим от тази посредственост без дим и вредни пАри.

Не разбирате аз се занимавам с писателите от толкова време, не можете да си представите, колко е уважавана, нашата скъпа съгражданка Керана. На нейното представяне имаше стотици, не, хиляди маса народ, хора пожелали да чуят стенанията на вятъра Леванте...такава мистика отвсъде се носеше че хората като под хипноза ставаха и си тръгваха... и само керана знаеше къде отиват, отиваха при нейните делфини, отиваха във вътрешната си стая, отиваха при времето, при пиньо, при миньо и при муньо... нека не забравяме, че освен че лети с крилата на пегасите си, керана и диша с хрилете на делфините си, тя диша, ние дишаме, те дишат, всички дишаме словото на Ангелова! Амин!

язък за томито! а щеше да вземе наградата!

Фалшивият хейтър да замълчи завингаи. Аз съм истинският писател и критик Стоян и сега ще се оплача на партийното ръководство на БСП, че да видите как ще ви разпачетосам в новото ми предаване - Точка "джи", което скоро ще пуснат по националния ефир. Даже и договор за следващия ВИП брадър имам. Говеда такива

Покайте ся, чеда мои! Злословенето тук хич даже биля богоугодно не е. Затова ви предлагам, злоусти люде, да ви пречистя със свято слово само срещу скромната сума от 44 ероцента на минута. После и думите и песните ви ангелогласни ще са. Ще се преизчистите като в къпалнята при Овчи порти, където никой с боксерки не влиза. Не умувайте излишно, чада мои от дявола обладани, елате и покайте ся!

Ей, алоуу, чшшш. Няма да обиждате на странджа. Керана ще я поканим да прочете няколко левантета в кръчмата в Сармашик, пък после и до Заберново може да идем. И в моето писателско дружество ще я взема за членка. Завиждайте и пукайте се от яд, маскари небродиловски! Ни Суахилита, ни къртици Стояновци няма да ни стигнат с техните си мижави дружественца.

Написах ново хайку:

Едно, две, три
четири, пет, шест
девет.

Моят издател г-н Мраморски ми препоръча да заменя 9 с 13, пък на мен повече ми харесва 8, затова ще го оставя на 10.

Какъв е този селски сайт, какви са тези коментари, очевидно писани от един човек, защо не си прецизирате сайта, ако претендирате да пишете за литература?

Ей, алоуу, чшшш. Ти Anonymous да мълчиш, че ще те трича бродиловско леванте.

Точно така, Anonymous! Тук само аз съм истинският, другите са простаци! А теб ще те взема в моя Съюз на сексуално освободените писатели само срещу едно каче сланина и един прът бахур от странджански качур.

левантето изтърва пегаса те и керана и левантето й са изтървани

Аз написах ново хайку и много си го харесах. Ето го:

От Странджа до Бургас
на левантето парнас
тряс

Аз пък ще възвелича бродиловското леванте по всички национални тивита - ТВ "ЛЕФЕР", ТВ "САФРИД", ТВ "КАРАГЬОЗ" и ТВ "ЧЕРНОКОП" - да се пукат от яд от ТВ "КАЛКАН"! Простаци!

Ние от Литературна агенция "Спирит ъф Бродилово" организираме турне под наслов "Що е леванте задухало" - с керанистки четения от Граматиково, през Сливарово, Гьоктепе, Сармашик, Стоилово, Кости и финалната вечер в Бродилово. За записване - в офиса на агенцията. Керанисти - с предимство.

Ще ми го духате вий на левантето дебело. Тъпанари!

Петко, мойто момче, щом ще ставаш писател, само мойто мамче ще те научи - и как да пишеш, и как да издаваш книги, и как да печелиш награди.
Чакаме те в Бродилово, в кръчмата в центъра, аз съм там от 2 ч. следобед докато я затворят - почепрваш ме едно червено мерло с пастърма - и веднага извиквам мамчето.
Хайде, успех, момчето ми!

Абе аз този коментар го писах в отговор на Петко от първия коментар, пък той къде се изплющя - все едно че го изтричаха в Бродилово. Калпав им е сайта на това мижавичко издателственце, то мамчето правилно заяви пред цялата Хасекия, че ще го унищожи...

Тричане му е Майката!

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите